Borjúszelet citrommártással

Scaloppine al llimone

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet citrommártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 15 dkg-os borjúhús
2 db citrom
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint fehér őrölt bors

Elkészítés:

1. A borjúszeleteket leöblítjük, leszárítjuk, keresztben kettévágjuk, és kb. fél centiméter vékonyra kiverjük.

2. A citromot forró vízzel lemossuk, leszárítjuk, egy citrom héját finomra lereszeljük. Kifacsarjuk a levét, összekeverjük négy evőkanál olívaolajjal, borssal fűszerezzük, belekeverjük a citrom lereszelt héját.

3. A páclevet ráöntjük a húsra, lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább 60 percen át állni hagyjuk. Közben egyszer a hússzeleteket megfordítjuk. Felhasználáskor serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Kivesszük a hússzeleteket a pácból, lecsepegtetjük. A forró olajba tesszük, mindkét oldalon kb. 2 percig sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.

4. A páclevet a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a második citrom kifacsart levét, és erős lángon felfőzzük, Beletesszük a vajat, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket a mártásban felforrósítjuk. Előmelegített tányérokra rendezzük, a mártással leöntve azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet citrommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2179 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Borjúszelet citrommártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szótár