Fasírtgolyócskák

Mondeghili

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fasírtgolyócskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kolbász
10 dkg mortadella
40 dkg vegyes darált hús
1 db szikkadt zsemle
1 és ¼ dl tej
2 db tojás
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg vaj
igény szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A zsemlét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

2. A kolbászhúst és a mortadellát apróra váltjuk, majd egy tálban a darált hússal jól összekeverjük.

3. A tojást felverjük, és a petrezselyemmel, a megtisztított, apróra vágott fokhagymával, a sajttal meg a zsemlével húsmasszához adjuk. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük.

4. Fakanállal jól átkeverjük, majd a masszából kis, laza golyócskákat formázunk, és beleforgatjuk a zsemlemorzsába. A felforrósított vajban kisütjük. Salátával azonnal tálaljuk.

A mondeghili jellegzetes maradékétel. Ezért felhasználhatók hozzá a maradék sültek, leveshúsok vagy kolbásztöltelékek. Ekkor a hozzávalókat minél apróbbra kell vágni. Frissen, forrón, de nyáron hidegen is fogyasztják.
Fasírtgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2584 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Fasírtgolyócskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook