Rizottólepények, hirtelen sütve

Risotto al salto

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizottólepények, hirtelen sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg rizottó
4 dkg vaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint reszelt grana padano sajt
vagy
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A rizottóból négy, egyforma nagyságú lepénykét formázunk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a lepényeket úgy csúsztatjuk bele, nehogy megsérüljenek. Rázogatva addig sütjük, amíg vékony kéreg képződik rajtuk.

2. Ezután tányérra borítjuk, és visszacsúsztatjuk a serpenyőbe. Hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és megsütjük a másik oldalát is. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt parmezán vagy grana sajttal.

Száraz rozé illik hozzá.

Rizottó milánói módra

Rizottó milánói módra
5 dkg marhavelő
35 dkg rizottórizs
7.5 dkg vaj
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
15 dl húsleves
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 szál sáfrány vagy
1 csipet sáfránypor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. Öt dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben. Üvegesre fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát meg a megtisztított, karikákra vágott marhavelőt.

2. Hozzáadjuk a rizst, és fakanállal állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk.

3. Ráöntjük a bort, és felfőzzük. Ekkor hozzákeverjük a sáfrányt. Állandó keverés mellett fokozatosan annyi forró húslevest adunk hozzá, amennyit a rizs magába tud szívni. Sózzuk és borsozzuk.

4. Röviddel azelőtt, hogy a rizs megpuhul (kb. 20 perc múlva), a reszelt parmezán sajtot, majd a maradék vajat belekeverjük, és lefedve még néhány percig pároljuk.

Rizottólepények, hirtelen sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rizottólepények, hirtelen sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek