Rizottó milánói módra

Milánói rizottó, Risotto alla milanese

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó milánói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg marhavelő
35 dkg rizottórizs
7 és fél dkg vaj
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
15 dl húsleves
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 szál sáfrány
vagy
1 csipet sáfránypor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Öt dkg vajat felolvasztunk egy serpenyőben. Üvegesre fonnyasztjuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát meg a megtisztított, karikákra vágott marhavelőt.

2. Hozzáadjuk a rizst, és fakanállal állandóan kevergetve üvegesre pirítjuk.

3. Ráöntjük a bort, és felfőzzük. Ekkor hozzákeverjük a sáfrányt. Állandó keverés mellett fokozatosan annyi forró húslevest adunk hozzá, amennyit a rizs magába tud szívni. Sózzuk és borsozzuk.

4. Röviddel azelőtt, hogy a rizs megpuhul (kb. 20 perc múlva), a reszelt parmezán sajtot, majd a maradék vajat belekeverjük, és lefedve még néhány percig pároljuk.

A marhavelő teszi a rizottót csodálatosan sűrűvé.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Rizottó milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rizottó milánói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek