Hagymával, chilivel és olívabogyóval sült sertéskaraj

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymával, chilivel és olívabogyóval sült sertéskaraj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 bögre olívabogyó
8 kisebb fej vöröshagyma
100 dkg sertéskaraj
1 teáskanál fekete bors
2 teáskanál koriandermag
2 teáskanál egész római kömény
2 teáskanál durva szemcséjű
igény szerint olívaolaj
A zöldségre:
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertéskarajt besózom, a fűszereket kimérem egy mozsárba, és jól összetöröm. A húst a fűszerkeverékkel jól bedörzsölöm, és félrerakom 30 percre szobahőmérsékleten pácolódni.

2. A sütőt ez alatt előmelegítem 220 fokosra (gázsütő 4,5-es fokozat). A karajt alaposan bedörzsölöm az olajjal, kiolajozott tepsibe teszem, és 20 percre berakom a sütőbe. Kétszer-háromszor megfordítom és beolajozom a húst, hogy mindenhol ropogós kérget kapjon.

3. Ha már szépen megpirult, a sütőt letekerem 190 fokosra (gázsütő 3-as fokozat), a karajt meglocsolom, alufóliával letakarom és visszateszem a sütőbe.

4. 15 perc elteltével hozzáadom a megpucolt és négyfelé vágott vöröshagymát és az egész chili paprikát, sóval, borssal fűszerezem.

5. A húst zöldségekkel együtt alufólia alatt 20 percig sütöm, utána alufólia nélkül még 15 percet pirítom az egészet.

6. Szeletelés előtt 15 percet pihentetem a karajt, majd a sült zöldségekkel tálalom.

Szombaton disznóvágáson voltunk. A hurka, kolbász mellé kaptunk kóstolónak egy kis karajt is, amihez keresnem kellett egy egyszerű receptet, hogy még frissen elkészíthessem. A zöldségesnél nagyon szép chili paprikákat kaptam, és még egy jó tanácsot is, hogy hogyan tároljam őket: ha egyesével alufóliába tekerem a paprikákat, és úgy rakom a hűtőbe, hónapokig eláll. Ezt ki is fogom próbálni, mert jól bevásároltam belőlük J. Martha Stewart receptjéből indultam ki, de mivel sehol sem kaptam édeskömény gyökeret, én ezt hagymával helyettesítettem. Talán egyszer majd édesköménnyel is kipróbálom.
Hagymával, chilivel és olívabogyóval sült sertéskaraj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hagymával, chilivel és olívabogyóval sült sertéskaraj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
cikkek