Hagymával, chilivel és olívabogyóval sült sertéskaraj



Elkészítés:
1. A sertéskarajt besózom, a fűszereket kimérem egy mozsárba, és jól összetöröm. A húst a fűszerkeverékkel jól bedörzsölöm, és félrerakom 30 percre szobahőmérsékleten pácolódni.
2. A sütőt ez alatt előmelegítem 220 fokosra (gázsütő 4,5-es fokozat). A karajt alaposan bedörzsölöm az olajjal, kiolajozott tepsibe teszem, és 20 percre berakom a sütőbe. Kétszer-háromszor megfordítom és beolajozom a húst, hogy mindenhol ropogós kérget kapjon.
3. Ha már szépen megpirult, a sütőt letekerem 190 fokosra (gázsütő 3-as fokozat), a karajt meglocsolom, alufóliával letakarom és visszateszem a sütőbe.
4. 15 perc elteltével hozzáadom a megpucolt és négyfelé vágott vöröshagymát és az egész chili paprikát, sóval, borssal fűszerezem.
5. A húst zöldségekkel együtt alufólia alatt 20 percig sütöm, utána alufólia nélkül még 15 percet pirítom az egészet.
6. Szeletelés előtt 15 percet pihentetem a karajt, majd a sült zöldségekkel tálalom.