Focaccia

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia
Adag: 2 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A chilis-fetás-fokhagymás-olívabogyós feltéthez:
½ db karikára vágott chilipaprika
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
ízlés szerint friss bazsalikom
igény szerint feta sajt
ízlés szerint olívabogyó
A hagymás-fetás-olívabogyós feltéthez:
½ fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
igény szerint feta sajt
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint olívabogyó
A tésztához:
3 evőkanál olívaolaj
2 és fél dkg friss élesztő
3 dl langyos víz
másfél teáskanál
50 dkg finomliszt
1 teáskanál szárított rozmaring
vagy
1 teáskanál friss rozmaring

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba szitálom. Bevallom, ezt korábban sokszor elmulasztottam, de utána olvasva rájöttem, hogy ez egy nagyon fontos munkafolyamat. Fontos, mert a liszt ettől átlevegőzik, benne a szemcsék fellazulnak, ezért majd könnyebben veszi fel a vizet.

Az átszitált liszthez hozzáadom a sót, a közepébe egy mélyedést készítek, ebbe morzsolom az élesztőt, majd ide öntöm az olívaolajat és a langyos vizet.

2. A tésztát elkezdem összedolgozni, és amikor már jól összeállt, deszkán folytatom a gyúrást. Kb. 10 perc elteltével szép, selymes felületű tésztát kapok.

3. A tésztát visszateszem a vékonyan kiolajozott dagasztó tálba, és meleg helyre rakom, 30-35 percig kelesztem.

4. Ezután előveszem a tésztát, késsel kettévágom, kicsit átgyúrom, konyharuhával letakarom, és még 10 percig pihentetem.

5. Két nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztákat beleigazítom és 5 mm vastagságú lepényeket formálok belőlük. Letakarom, még 10 percre hagyom kelni, addig előkészítem a tölteléket.

5. A tésztába az ujjammal lyukakat nyomok, ezekbe teszem a tölteléket. A tésztát megszórom a feldarabolt zöldségekkel és a sajttal, végül olívaolajjal meglocsolom az egészet.

200 fokosra előmelegített (gázsütő 4-es fokozat) sütőbe teszem, és 20-25 perc alatt ropogósra sütöm.

Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2993 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
twitter