Spárga szardellamártásban
Asparagi in salsa
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A spárgát meghámozzuk. A szálakat kis csomókba kötjük, és forrásban lévő sós vízzel telt, magas fazékba állítjuk. A spárgarudak vastagságától függően 10-20 percig főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, a kötöző fonalat eltávolítjuk, a spárgát hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, héját eltávolítjuk, félbevágjuk. A sárgáját szitán áttörjük, a citromlével meg annyi olívaolajjal összekeverjük, hogy folyékony mártást kapjunk.
3. A szardellát, a kaprit és a tojásfehérjét apróra váltjuk, a mártásba keverjük. Sóval és borssal ízesítjük és a spárgára öntve tálaljuk.