Spárga szardellamártásban

Asparagi in salsa

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárga szardellamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
150 dkg spárga
1 kávéskanál kapribogyó
2 evőkanál citromlé
igény szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A spárgát meghámozzuk. A szálakat kis csomókba kötjük, és forrásban lévő sós vízzel telt, magas fazékba állítjuk. A spárgarudak vastagságától függően 10-20 percig főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük, a kötöző fonalat eltávolítjuk, a spárgát hagyjuk kihűlni.

2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, héját eltávolítjuk, félbevágjuk. A sárgáját szitán áttörjük, a citromlével meg annyi olívaolajjal összekeverjük, hogy folyékony mártást kapjunk.

3. A szardellát, a kaprit és a tojásfehérjét apróra váltjuk, a mártásba keverjük. Sóval és borssal ízesítjük és a spárgára öntve tálaljuk.

Spárga szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Spárga szardellamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj