Pácolt szardínia

Sarde in saor

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt szardínia
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg szardínia
60 dkg vöröshagyma
1 pohár fehérborecet
vagy
1 pohár vörösborecet
másfél dl olívaolaj
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A szardínia fejét levágjuk, a halat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük, és a lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, és gyorsan ropogósra sütjük benne a halakat. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

2. A serpenyőt kitisztítjuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk. A maradék olívaolajat felforrósítjuk a serpenyőben, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Ráöntjük az ecetet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmosott mazsolát és a fenyőmagot.

3. A sült szardíniákat nem túl lapos üvegtálra helyezzük, ráöntjük a páclevet, a tálat lefedjük, és két napig hűtőszekrényben érleljük.

Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2042 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése