Szardellamártásos tészta

Bigoli in salsa

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellamártásos tészta
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db sózott szardella
120 dkg spagetti
12 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A szardellát megmossuk, a szálkákat eltávolítjuk, a halhúst kis darabokra vágjuk. A tésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük.

2. Közben az olívaolaj felét lassan felhevítjük egy serpenyőben, és a megtisztított, a nagyon apróra vágott hagymát puhára pároljuk benne, de nem szabad, hogy megbarnuljon. Esetleg kevés vizet önthetünk alá.

3. A szardellát hozzáadjuk a hagymához, együtt tovább pároljuk, amíg a hal teljesen szétfő. A serpenyőt levesszük a tűzről, a maradék olívaolajat a szardellamártáshoz keverjük.

4. A tésztát leszűrjük, négy tányérra szétosztjuk, ráöntjük a szardellamártást. Frissen őrölt borssal ízesítjük, és a petrezselyemszálakkal díszítve tálaljuk.

Szardellamártásos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1785 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardellamártásos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook