Fánk velencei módra

Fritole

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fánk velencei módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg búzaliszt
2 dl tej
5 dkg nagy szemű mazsola
1 csipet
1 db tojás
1 dkg friss élesztő
A sütéshez:
igény szerint mogyoróolaj

Elkészítés:

1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót. Belekeverjük a cukrot, a tojást, valamint a szárazra törölt és liszttel megszórt mazsolát.

2. Az élesztőt a tej felében feloldjuk, és a lisztes masszához adjuk, összedolgozzuk. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük.

3. A sütéshez az olajat felhevítjük, egy-egy kanálnyi tésztát szaggatunk bele. A fánk akkor kész, ha mindkét oldala világosbarnára sült. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Fánk velencei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Fánk velencei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár