Sárgabarackdzsem

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackdzsem
Adag: 2 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sárgabarack

Elkészítés:

A jó érett, de még nem puha gyümölcsöt lehéjazzuk, kimagozzuk és a fél barackokat porcelán- vagy üvegtálban rétegenként lecukrozzuk és hűvös helyen, letakarva 10-12 órát állni hagyjuk. Ezután befőzőedénybe tesszük, felforraljuk és még 20 percet főzzük, folyton kevergetve. Előmelegített üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz gőzben dunsztoljuk. Ugyanígy készíthetünk őszibarackot és ringlót is, de 5-10 dekával kevesebb cukorral.

Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Sárgabarackdzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Sárgabarackdzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
most van szezonja