Töltött tésztacsiga

Presniz

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A megkenéshez:
1 db tojás
A szóráshoz:
igény szerint liszt
A tálaláshoz:
igény szerint porcukor
A tésztához:
25 dkg vaj
1 db tojás
1 db citrom leve
5 evőkanál tej
25 dkg búzaliszt
ízlés szerint
A töltelékhez:
igény szerint kandírozott gyümölcs
igény szerint szeletelt mandula
igény szerint mazsola
igény szerint dió
igény szerint fenyőmag
A zsírozáshoz:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A tésztához a liszt felét összekeverjük a vajjal, egy éjszakán keresztül pihentetjük. Egy másik tálban a maradék lisztet a tejjel, a citromlével, a tojással és csipetnyi sóval összekeverjük. Egy órán át pihentetjük, majd a kétféle keveréket egynemű tésztává összedolgozzuk.

2. Liszttel megszórt konyharuhán vékony, négyzet alakú lappá kinyújtjuk. A tésztalapot megszórjuk dióval, mandulával, fenyőmaggal, a rumba áztatott mazsolával és a kandírozott gyümölcsökkel. Egy konyharuha segítségével a tésztát henger alakúra felcsavarjuk, majd felszeleteljük, így kapjuk meg a csigákat.

3. A vajjal kikent sütőformába fektetjük a tésztacsigákat. A tojást felverjük, a tészta tetejét bekenjük vele. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A porcukorral megszórva tálaljuk.

Töltött tésztacsiga
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött tésztacsiga
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok