Kalács

Olasz kalács, Pinza

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kalács
Adag: 1 egész (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg búzaliszt
2 és fél dl tej
5 db tojás
1 rúd vanília
7 dkg friss élesztő
10 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint rum

Elkészítés:

1. 25 dkg lisztből, az élesztőből és a langyos tejből hígan folyó tésztát készítünk. 60 percen át kelesztjük, majd további 25 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, négy dkg olvasztott vajat és két tojást adunk hozzá. Óvatosan összekeverjük.

2. További 120 perc múlva hozzáadjuk a maradék lisztet, vajat, cukrot, három tojást és a plusz tojássárgáját, csipetnyi sót, cseppnyi rumot és a vanília kikapart pépjét.

3. A tésztát még rövid ideig kelesztjük, ismét átgyúrjuk, és cipót formálunk belőle.

4. Sütőlapra tesszük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

5. Ezután a hőfokot 180 °C-ra csökkentjük, és a kalácsot még 10 percig sütjük, amíg a kérge sötétbarna lesz.

Kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook