Kacsa narancsmártással
Pato a la naranja



Elkészítés:
1. A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A mellét és a combját több helyen beszurkáljuk. A pecsenyéstál rácsára tesszük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 1 órát sütjük.
2. A sütési idő felénél a kacsát megfordítjuk, és 10 percenként megkenjük olívaolajjal. A kész kacsát kivesszük a sütőből, és tálra helyezve melegen tartjuk.
3. A pecsenyelét szűrőn áttörjük, lemerjük a zsírját, és narancslével és fehérborral felforraljuk. A mézet és a brandyt belekeverjük, és a mártást sűrűre főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A kacsát a mártással leöntjük, narancsszeletekkel díszítjük, és rögtön tálaljuk.