Kacsa narancsmártással

Pato a la naranja

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsa narancsmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
1 db 200 dkg-os, tisztított kacsa
dl brandy
1 teáskanál méz
1 és ¼ dl fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint szeletelt narancs

Elkészítés:

1. A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A mellét és a combját több helyen beszurkáljuk. A pecsenyéstál rácsára tesszük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 1 órát sütjük.

2. A sütési idő felénél a kacsát megfordítjuk, és 10 percenként megkenjük olívaolajjal. A kész kacsát kivesszük a sütőből, és tálra helyezve melegen tartjuk.

3. A pecsenyelét szűrőn áttörjük, lemerjük a zsírját, és narancslével és fehérborral felforraljuk. A mézet és a brandyt belekeverjük, és a mártást sűrűre főzzük. Sóval és borssal ízesítjük. A kacsát a mártással leöntjük, narancsszeletekkel díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kacsa narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kacsa narancsmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
tippek, fortélyok