Mandarin palacsinta

Kínai palacsinta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandarin palacsinta
Adag: 20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg finomliszt
1 csésze forró víz
1 evőkanál olaj
2 kiskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet és a cukrot, és hozzáöntünk 1 csésze forró vizet. Néhányszor megkeverjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Kilisztezett deszkán puha tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és félretesszük 30 percre.

2. Két csapott evőkanálnyi masszát két gombóccá gyúrunk, majd kinyújtjuk 8 cm átmérőjű körformára. Az egyiket vékonyan megkenjük szezámolajjal, a másikat a tetejére tesszük. Újra kinyújtjuk, ezúttal vékonyra és 15 cm átmérőjűre. Ugyanezt tesszük a többivel, amíg körülbelül tíz „dupla" palacsintát kapunk.

3. Egy serpenyőt felforrósítunk, és darabonként kisütjük a palacsintát. Amikor kis buborékok jelennek meg a felszínén, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, miközben egy tiszta konyharuhával lenyomjuk a tetejét. A palacsinta kissé feldagad, amikor kész. Tányérra tesszük. Amikor eléggé kihűlt, szétválasztjuk a dupla palacsintákat, tányérra halmozzuk, és azonnal letakarjuk, nehogy kiszáradjanak.

Mandarin palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3387 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mandarin palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
könyvek