Fekete rizs

Arrós negre

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Fekete rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss tintahal
7 és fél dl víz
1 és ¼ dl fehérbor
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db citrom leve
2 db érett, kockára vágott paradicsom
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb csíkokra vágott piros húsú paprika
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint aioli

Elkészítés:

1. A tintahalak tintazsákját óvatosan eltávolítjuk, és félretesszük. A tintahalakat megtisztítjuk, és sós vízben 10 percig főzzük.

2. 2 evőkanál olajat serpenyőben felforrósítunk, a paprikát kissé megsütjük benne. A paprikát az olajjal, a fokhagymával, a paradicsommal, a citrommal és a petrezselyemmel összeturmixoljuk.

3. A maradék olajat serpenyőben felforrósítjuk, a pépet belekeverjük, és hozzáadjuk a rizst. ráöntjük a vizet, és felforraljuk.

4. Közben a tintahalak tintazsákját kiürítjük, a tintát a fehérborral elkeverjük, és szűrőn át a rizshez adjuk. Ezután a tintahalakat is belekeverjük. Sóval és borssal fűszerezzük, és 15-20 perc alatt megpároljuk. Aiolit adunk hozzá.

Alioli

Alioli
1.25-2.5 dl olívaolaj
3 nagyobb gerezd édes fokhagyma
0.25-0.5 teáskanál
ízlés szerint citromlé

1. A frissen meghámozott fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) a sóval mozsárban homogén péppé zúzzuk (2. kép).

2. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban (3. kép), állandóan keverve beledolgozzuk. amíg sűrű krémet nem kapunk.

3. Ízlés szerint néhány csepp citromlével ízesíthetjük.

Fekete rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Fekete rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
cikkek