Rizs hallal

Arrós a banda

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizs hallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
200 dkg konyhakész, darabolt vegyes tengeri hal
10 dl víz
½ tasak sáfrány
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 szem szegfűszeg
1 db citrom leve
½ teáskanál édes pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint aioli

Elkészítés:

1. A halat (például vörös márna, ördöghal, vagy rája) megmossuk, szárazra itatjuk, nem túl kis darabokra vágjuk, sóval és borssal bedörzsöljük, és a citromlével meglocsoljuk, 10 percig állni hagyjuk.

2. Közben a vizet a babérlevéllel és szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymával felforraljuk. A halat beletesszük, kisebbre vesszük alatta a lángot, és a halat 15-20 perc alatt megpároljuk. Ezután kivesszük a vízből, és melegen tartjuk.

3. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a fokhagymát és a rizst megpirítjuk benne. A hal főzőlevét ráöntjük, sáfránnyal, paprikával, sóval és borssal fűszerezzük, és kb. 20 percig pároljuk, amíg a rizs az összes folyadékot magába nem szívja. Hagyományosan először a rizst szolgálják fel, majd a halat aiolival.

Alioli

Alioli
1.25-2.5 dl olívaolaj
3 nagyobb gerezd édes fokhagyma
0.25-0.5 teáskanál
ízlés szerint citromlé

1. A frissen meghámozott fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) a sóval mozsárban homogén péppé zúzzuk (2. kép).

2. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban (3. kép), állandóan keverve beledolgozzuk. amíg sűrű krémet nem kapunk.

3. Ízlés szerint néhány csepp citromlével ízesíthetjük.

Rizs hallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1898 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Rizs hallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj