Valenciai paella

Paella valenciana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Valenciai paella
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zsenge bab
1 db konyhakész, darabolt nyúl
24 db tisztított éticsiga
100 dkg zöldbab
25 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
75 dkg rizs
1 db 130 dkg-os, darabolt csirke
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
25 dl víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fehér babot egy éjszakára beáztatjuk, másnap leszűrjük. A csirkét és a nyulat megmossuk, szárazra itatjuk, és kis darabokra vágjuk. Sóval és borssal fűszerezzük.

2. Az olívaolajat paellaserpenyőben felforrósítjuk, a csirkét és a nyulat közepes lángon körben megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk a csigát, és rövid ideig együtt sütjük. A húst és a csigát kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

3. A zöldbabot, a paradicsomot és a fokhagymát az olajba tesszük, és kissé megsütjük. A fehérbabot is hozzáadjuk, 2,5 liter vizet öntünk rá, és 10 percig főzzük.

4. Ezután hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, és jól összekeverjük. 10 percig erős lángon főzzük, majd visszatesszük a húst és a csigát, és még 10 percig kis lángon pároljuk, amíg a víz teljesen elpárolog. Még néhány percig pároljuk, hogy ropogós héja (socarrat) legyen.

A receptet eredetileg ferraura-val (zöldbab), tavella-val (zsenge bab) és garoffó-val (száraz fehérbab) készítik.
Valenciai paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4146 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Valenciai paella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista