Extremadurai húsétel

Caldereta Extremena

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Extremadurai húsétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kockára vágott bárányhús
vagy
75 dkg kockára vágott kecskegida
20 dkg báránymáj
vagy
1 evőkanál ecet
1 teáskanál édes pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
5 dl húsleves
2 szál kakukkfű
1 szelet pirított fehérkenyér
2 és fél dl fehérbor
1 db szárított, apróra vágott piros chilipaprika
2 db szárított, csíkokra vágott piros húsú paprika
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst pecsenyesütő tálban, az olívaolajban jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a vöröshagymát, a májat, a paprikát és a chilipaprikát, és kis ideig az egészet együtt sütjük.

2. Fehérborral leöntjük. A kenyeret, a kakukkfüvet és a babérlevelet beletesszük, és hozzáöntjük a levest. Sóval és borssal fűszerezzük, és 30 percig pároljuk.

3. A fokhagymát a pirospaprikával és az ecettel mozsárban krémes péppé törjük. Az ételbe keverjük, és még 15 percig főzzük. Tálalás előtt eltávolítjuk belőle a babérlevelet és a kakukkfüvet.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Extremadurai húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Extremadurai húsétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szótár