Fürj alcántarai módra

Codornices al modo de Alcántara

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fürj alcántarai módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db 20 dkg-os fürj
10 dkg tisztított, szeletelt fekete szarvasgomba
20 dkg szárnyasmáj
2 evőkanál zsír
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
10 dl portói bor

Elkészítés:

1. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A finomra aprított vagy ledarált májat hozzáadjuk, s megpirítjuk. Ezután belekeverjük a szarvasgombaszeleteket, és kissé megpároljuk. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A fürjeket megmossuk, leszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A hideg szarvasgombás krémmel megtöltjük, a nyílást lezárjuk. A fürjeket porcelántálba tesszük, a portóival leöntjük, és 2 napig a hűtőszekrényben pácoljuk.

3. A fürjeket kivesszük a borból, és leszárogatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a fürjeket minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk benne. A portóit ráöntjük. Kis lángon kb. 20 percig pároljuk, majd a fürjeket kivesszük a léből, és melegen tartjuk.

4. A mártást sűrűre főzzük, sóval és borssal ízesítjük. A fürjeket félbevágjuk, és előmelegített tányérokon a mártással elrendezzük.

Ez az étel ugyanilyen kitűnő vöröslábú fogollyal vagy fogollyal (perdin) is.
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Fürj alcántarai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2649 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Fürj alcántarai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szótár