Édes bundás kenyér

Torrijas

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes bundás kenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
8 szelet szikkadt fehérkenyér
2 és fél dl langyos tej
2 és fél dl olaj
1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

1. A langyos tejet a cukor felével elkeverjük. A kenyérszeleteket 10 percig állni hagyjuk benne, közben egyszer megfordítjuk őket.

2. A tojásokat felverjük, és megforgatjuk benne a kenyérszeleteket. Forró olajban adagonként mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük. Ezután kiemeljük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk, amíg az összes szeletet ki nem sütjük.

3. A maradék cukrot a fahéjjal összekeverjük, és tálalás előtt megszórjuk vele a kenyérszeleteket. A torrijast mézzel is kínálhatjuk.

Édes bundás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Édes bundás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
google+