Marinírozott fogoly
Perdiz en escabeche



Elkészítés:
1. A foglyokat megmossuk, leszárogatjuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. Konyhai cérnával formára kötözzük őket.
2. Az olívaolaj felét mély serpenyőben felforrósítjuk, és a foglyokat minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk benne. Ezután kivesszük őket a serpenyőből, és félretesszük.
3. A vöröshagymát, a fokhagymát és a sárgarépát a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk. Borral és ecettel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután visszatesszük bele a foglyokat, és fedő alatt, kis lángon kb. 45 percig pároljuk.
4. Levesszük a tűzről, és a foglyokat a levükben hagyjuk kihűlni. Ezután kivesszük őket a levesből, és eltávolítjuk a cérnát. A foglyokat agyagedénybe tesszük. A levüket leszűrjük, és a foglyokra öntjük. Szükség esetén még egy kis fehérbort öntünk hozzá, hogy teljesen ellepje a foglyokat.
5. A maradék olajat ráöntjük, legalább 1 napig hideg helyen pihentetjük. Tálalás előtt a foglyokat félbevágjuk, kevés mártással leöntjük, és citromszeletekkel és petrezselyemmel díszítjük.