Töltött dámszarvasgerinc

Espaldilla de gamo rellena

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Töltött dámszarvasgerinc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott főtt sonka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna
30 dkg vegyes darált hús
1 db kicsontozott szarvasgerinc
5 dl víz
4 szem szegfűszeg
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 szál darabolt sárgarépa
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 csokor zöldfűszer
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kicsontozott szarvasgerincet tiszta konyharuhán kiterítjük.

2. A töltelékhez a darált húst, a szalonnát, a sonkát, a tojást és a zsemlemorzsát összekeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A húsra simítjuk, a konyharuha segítségével feltekerjük, és konyhai cérnával összekötözzük.

3. A sárgarépát, a babérlevéllel és szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymát, a fűszercsokrot (például kakukkfű, oregánó, petrezselyem, rozmaring), a fokhagymát, a bort és a sót 5 dl vízzel leöntjük. Beletesszük a megtöltött szarvasgerincet, felforraljuk, és fedő alatt kis lángon kb. 2 órát főzzük. Utána a húst kivesszük, a levét leszűrjük, és egyharmadára elfőzzük. A húst egyforma szeletekre vágjuk, előmelegített tálba tesszük, a levessel meglocsoljuk, és rögtön tálaljuk.

A szarvasgerincet a hentessel egészben csontoztassuk ki!
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Töltött dámszarvasgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 889 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött dámszarvasgerinc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
lexikon