Szarvassült

Carne de ciervo asada

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Szarvassült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl vörösbor
100 dkg kicsontozott szarvaslapocka
dl brandy
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 szál majoránna
3 szál kakukkfű
2 szem szegfűszeg
2 evőkanál sertészsír
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Pecsenyesütőben a zsírt felforrósítjuk, és a húst minden oldalán jól megpirítjuk benne.

2. A babérlevéllel és szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagymát és a fűszereket hozzáadjuk, és vörösborral leöntjük. Fedő alatt közepes lángon kb. 90 percig pároljuk.

3. Ezután a húst kivesszük a sütőtálból, és melegen tartjuk. A pecsenyelét leszűrjük, kissé sűrűre főzzük. Brandyvel, sóval és borssal ízesítjük. A sültet egyforma szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.

Szarvassült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Szarvassült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista