Rántott borjúmirigy

Mollejas empanadas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott borjúmirigy
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg borjúmirigy
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 db felvert tojás
4 evőkanál liszt
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A borjúmirigyet 3-4 órára hideg vízbe tesszük, majd a külső hártyákat és ereket lehúzzuk róla. A mirigyet fazékba hideg vízbe tesszük, a sót és a babérlevelet hozzáadjuk, és forraljuk. 5 percig főzzük, majd a mirigyet kiszedjük a fazékból, és hideg vízzel leöblítjük.

2. A mirigyet lapos tálba tesszük, egy tányért teszünk rá, majd nehezéket, hogy kissé összenyomja a mirigyet. 60 perc múlva a mirigyet vastag szeletekre vágjuk.

3. A lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát egy-egy mélytányérba öntjük, és a mirigyszeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

4. A panírozott mirigyszeleteket forró zsiradékban mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük, és paradicsommártással, párolt zöldségekkel és joghurtos mártogatóval tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Joghurt-dip

Joghurt-dip
0.25 db kockára vágott kígyóuborka
1 evőkanál friss, finomra vágott kapor
ízlés szerint bors

Egy tálban összekeverjük a leszűrt joghurtot a kígyóuborkával és a kaporral, borsozzuk, majd lefedve behűtjük.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
6 db érett paradicsom
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 szál zsályalevél
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint vaj
ízlés szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A húsát villával szétnyomjuk, jól lecsepegtetjük.

2. Azután olívaolajjal és a zsályalevelekkel együtt serpenyőbe tesszük, 10-15 percig lassan forraljuk.

3. Az edényt levesszük a tűzről, kidobjuk a zsályát, belekeverjük a balzsamecetet, sóval ízesítjük.

Ezt az egyszerű mártást egy darabka vajjal és reszelt parmezán sajttal tésztaételekhez kínáljuk.

Rántott borjúmirigy
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3496 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Rántott borjúmirigy
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
hírlevél