Fahéjas sütemény

Polvorones

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sertészsír
1 evőkanál fahéj
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
A megszóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A munkafelületre:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A lisztet tepsire szitáljuk, és a sütőben közepes hőmérsékleten kissé megpirítjuk. Közben többször megkeverjük, hogy egyenletesen piruljon. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

2. A lisztet a munkafelületre halmozzuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A sertészsírt, a porcukrot, a fahéjat, a citromlét és -héjat a mélyedésbe tesszük, és az egészet gyorsan sima tésztává gyúrjuk össze. Gömbölyűre formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

3. A tésztát lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Süteményformákkal vagy egy pohárral 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és rátesszük a süteményeket. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kész süteményeket a tepsin hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1731 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Fahéjas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár