Kagyló sherryvel

Almejas al jerez

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló sherryvel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vénuszkagyló
2 és fél dl száraz sherry
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót alaposan megmossuk, a nyitottakat kidobjuk.

2. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a fokhagymát világossárgára pirítjuk benne. Felöntjük a sherryvel, hozzáadjuk a petrezselymet, kissé megsózzuk és megborsozzuk.

3. A kagylót beletesszük, és fedő alatt kb. 4 percig pároljuk. Közben a zárt edényt többször megrázogatjuk.

4. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, eltávolítjuk. A kinyílt kagylókat forrón vagy hidegen a főzőlében tálaljuk.

Kagyló sherryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1308 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kagyló sherryvel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja