Sonkával töltött pisztráng
Truchas rellenas de jamón



Elkészítés:
1. A pisztrángot megmossuk és leszárogatjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal.
2. Az olajbogyót, a mogyoróhagymát és a petrezselymet összekeverjük.
3. A sonkaszeleteken elosztjuk a keveréket, a sonkát feltekerjük, és a pisztrángok hasüregébe tesszük. A nyílást fogvájóval összetűzzük.
4. Négy lap alufóliát olívaolajjal megkenünk. Mindegyikre egy-egy töltött pisztrángot teszünk, megszórjuk fenyőmaggal, és a fóliát a hal fölött összezárjuk. A lezárásnál jól összenyomkodjuk.
5. A pisztrángokat a fóliában forró grillrácson mindkét oldalukon 10-10 percig sütjük. Tálalás előtt a fóliát kinyitjuk, és a halat a fóliában tálaljuk.