Sonkával töltött pisztráng

Truchas rellenas de jamón

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkával töltött pisztráng
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész pisztráng
4 szelet vékonyra szeletelt serrano sonka
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál kimagozott, apróra vágott olajbogyó
1 szem finomra aprított mogyoróhagyma
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pisztrángot megmossuk és leszárogatjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal.

2. Az olajbogyót, a mogyoróhagymát és a petrezselymet összekeverjük.

3. A sonkaszeleteken elosztjuk a keveréket, a sonkát feltekerjük, és a pisztrángok hasüregébe tesszük. A nyílást fogvájóval összetűzzük.

4. Négy lap alufóliát olívaolajjal megkenünk. Mindegyikre egy-egy töltött pisztrángot teszünk, megszórjuk fenyőmaggal, és a fóliát a hal fölött összezárjuk. A lezárásnál jól összenyomkodjuk.

5. A pisztrángokat a fóliában forró grillrácson mindkét oldalukon 10-10 percig sütjük. Tálalás előtt a fóliát kinyitjuk, és a halat a fóliában tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Sonkával töltött pisztráng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2111 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Sonkával töltött pisztráng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
van itthon