Tésztás-kagylós egytálétel Malagából

Cazuela de fideos a la Malaguena

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tésztás-kagylós egytálétel Malagából
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db apróra vágott burgonya
3 db hámozott, kockára vágott paradicsom
100 dkg tisztított vénuszkagyló
2 és fél dl víz
1 és ¼ dl olívaolaj
2 fej finomra aprított vöröshagyma
4 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 nagyobb hámozott, kockára vágott zöld húsú paprika
2 és fél dl fehérbor
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat mély serpenyőben felforrósítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A paprikát és a burgonyát hozzáadjuk, és egy ideig együtt pároljuk.

2. A paradicsomot belekeverjük, sóval és borssal fűszerezzük, és a zöldséget 10 percig főzzük.

3. A sáfrányt a mandulával és kevés fehérborral mozsárban összetörjük. A pépet a maradék fehérborral a zöldséghez keverjük.

4. A kagylót és a tésztát beletesszük, és 2,5 dl vízzel felöntjük. Gyenge tűzön kb. 15 percig főzzük, szükség esetén még egy kis vizet öntünk hozzá. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük.

Tésztás-kagylós egytálétel Malagából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1980 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tésztás-kagylós egytálétel Malagából
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recept beküldése