Fogasdurbincs rotai módra
Urta a la rotena



Elkészítés:
1. A halfiléket megmossuk, szárazra itatjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A lisztben megforgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk róla. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a halszeleteket mindkét oldalukon kissé megsütjük benne. Kivesszük a serpenyőből, és egy tűzálló tálba egymás mellé tesszük őket.
2. A visszamaradt olajban a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk, a paprikát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük vele. A paradicsomot belekeverjük, babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, borssal és fahéjjal fűszerezzük. A fehérbort ráöntjük, és a mártást 10-15 perc alatt sűrűre főzzük.
3. A babérlevelet és a kakukkfüvet kivesszük, és a mártást a halra öntjük. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 15 percig sütjük. A tálban tálaljuk.