Fügekenyér

Pan de higos

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fügekenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 szem hámozott, blansírozott mandula
100 dkg apróra vágott szárított füge
25 dkg apróra vágott mogyoró
25 dkg apróra vágott mandula
2 evőkanál pirított szezámmag
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. Az aprított fügét a mandulával, a fahéjjal, a cukorral és a narancshéjjal jól összekeverjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk kissé kihűlni, és a fügemasszába gyúrjuk.

2. Annyi ánizspálinkát adunk hozzá, hogy kissé nedves, de még szilárd pépet kapjunk.

3. A tésztát 10 részre osztjuk, és mindegyik darabot kb. 5 cm vastag hengerré sodorjuk. Ízlés szerint beleforgatjuk a szezámmagba, és 4-4 szem mandulával díszítjük. Fogyasztásig hűvös helyen tartjuk.

Fügekenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Fügekenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja