Ropogós rizs

Arros amb crosta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós rizs
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg csicseriborsó
1 és ¼ db darabolt csirke
18 ¾ dkg véres hurka
12 és fél dkg kockára vágott füstölt sonka
50 dkg rizs
18 ¾ dl víz
2 és fél evőkanál zsemlemorzsa
2 és fél db tojás
tasak őrölt sáfrány
2 és fél gerezd apróra vágott fokhagyma
1 és ¼ kis fej finomra aprított vöröshagyma
3 ¾ evőkanál olívaolaj
½ teáskanál édes pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a fokhagymával, a vöröshagymával és a babérlevéllel 1,5 l vízben felforraljuk. A nyolc részre osztott csirkehúst és a véres hurkát hozzáadjuk, lassan puhára főzzük. A húst és a véres hurkát kivesszük, a babérlevelet eltávolítjuk. A csicseriborsót leszűrjük, a levét félretesszük.

2. Az olívaolajat agyagtálban felforrósítjuk, a sonkát és a rizst üvegesre pároljuk benne. 1 l levest öntünk hozzá, sóval, borssal, paprikával és sáfránnyal fűszerezzük. 10 percig főzzük.

3. A véres hurkát felszeleteljük, a csirkehússal együtt a rizshez keverjük, és az egészet még 5 percig főzzük. A tojásokat felverjük, és a rizsre öntjük. A zsemlemorzsával megszórjuk, és előmelegített sütőben, 225 °C-on átsütjük, amíg a teteje megpirul.

A recept eredetileg valenciai véres hurkával készül.
Ropogós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1517 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Ropogós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
vegetáriánus ételek