Kecskegidacomb sütőben sütve

Paletilla de cabrito al horno

| Sült kecskecomb receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kecskegidacomb sütőben sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 gerezd durvára vágott fokhagyma
100 dkg negyedelt burgonya
2 evőkanál fenyőmag
1 és ¼ dl olívaolaj
1 fej durvára vágott vöröshagyma
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 szál kakukkfű
2 és fél dl fehérbor
dl brandy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A combot megmossuk, megszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Egy pecsenyesütőben az olívaolajat felforrósítjuk, és a combot megpirítjuk benne, majd kivesszük és félretesszük.

2. A hagymákat a pecsenyelében üvegesre pároljuk, a paradicsomot hozzáadjuk, és kis ideig pároljuk. A babérlevelet és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. Fehérborral és brandyvel leöntjük, és visszatesszük a combot.

3. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 90 percig sütjük. 30 perc után hozzáadjuk a burgonyát és a fenyőmagot, és egy kis vizet öntünk alá. A húst többször meglocsoljuk. A kész combot a burgonyával előmelegített tálon elrendezzük. A pecsenyelét átszűrjük, sóval és borssal ízesítjük, és külön kínáljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kecskegidacomb sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8799 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kecskegidacomb sütőben sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
van itthon