"Pavíai katonák" szárított tőkehal

Soldaditos de Pavía

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg lebőrözött szárított tőkehal
1 teáskanál édes pirospaprika
1 db citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
3 db felvert tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kisütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A szárított tőkehalat feldaraboljuk, és 24 órára vízbe áztatjuk, közben legalább kétszer kicseréljük rajta a vizet. A halat jól lecsepegtetjük, és egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk.

2. A paprikából, sóból, borsból, citromléből és olívaolajból páclét keverünk. A halcsíkokat beletesszük, és 120 percig áztatjuk.

3. A csíkokat kivesszük a pácból, leitatjuk a levüket, és először lisztben, majd tojásban megforgatjuk őket. Bő forró zsiradékban aranyszínűre sütjük. A forró halcsíkokat paprikacsíkokkal bocadillozsemlékben vagy fűszeres paradicsommártással, tányéron tálalják.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
2 evőkanál paradicsompüré
200 dkg érett, friss paradicsom vagy
2 evőkanál olívaolaj
4 szál kakukkfű
10 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 csipet cayenni bors
10 dkg kockára vágott szalonna
10 dkg kockára vágott sárgarépa
ízlés szerint

1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, a magjaikat eltávolítjuk, a paradicsomhúst pedig darabokra vágjuk. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, feldaraboljuk.

2. Serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és fakanállal állandóan kevergetve éppen csak felhevítjük, hogy ne égjen oda. Beletesszük a sárgarépát, a hagymát meg a szalonnát, és óvatosan pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10 perc).

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, és időnként megkeverve, kis lángon, 30 percig főzzük (konzervparadicsom esetében hosszabb ideig). A mártást nagy szitán átszűrjük, közben fakanállal a lehető legtöbb folyadékot és gyümölcshúst is kinyomkodjuk belőle. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

"Pavíai katonák" szárított tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
"Pavíai katonák" szárított tőkehal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
vegetáriánus ételek