Csirke mandulás bormártásban

Gallina en pepitoria

| Csirke mandulás bormártásban receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke mandulás bormártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb 150 dkg-os csirke
1 és ¼ dl fehérbor
2 evőkanál darált mandula
5 evőkanál olívaolaj
2 fej finomra aprított vöröshagyma
3 ¾ dl húsleves
2 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi fahéj
2 db keményre főzött tojássárgája
néhány szál sáfrány
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét folyó víz alatt megmossuk, leszárogatjuk, és 8 részre osztjuk. Sóval és borssal jól bedörzsöljük.

2. Az olajat lábosban felforrósítjuk, és a húsokat körben jól megpirítjuk benne. A vöröshagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk.

3. Fehérborral és a húslevessel leöntjük. A babérlevelet és a kakukkfüvet hozzáadjuk, és a húst fedő alatt közepes lángon kb. 25 percig pároljuk.

4. Közben a fokhagymát a darált mandulával, a sáfránnyal, a fahéjjal, a kemény tojások sárgájával és 2 evőkanál levessel mozsárban összezúzzuk.

5. A krémet az ételhez keverjük, még néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzhelyről, eltávolítjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet, és belekeverjük a nyers tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és rögtön tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke mandulás bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1672 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Csirke mandulás bormártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
most van szezonja