Leves folyami rákkal és báránnyal

Sopa burgalesa

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Leves folyami rákkal és báránnyal
Eszközök: fazék, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csíkokra vágott bárányhús
16 db tisztított, főtt folyami rák
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál sertészsír
1 fej finomra aprított vöröshagyma
1 evőkanál liszt
10 dl húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sertészsírt felforrósítjuk, és a húscsíkokat jól megpirítjuk benne.

2. A vöröshagymát hozzáadjuk, és üvegesre pároljuk. Liszttel megszórjuk, és a lisztet hagyjuk kissé megpirulni.

3. A húslevest kevergetve hozzáöntjük, felforraljuk, és 15 percig főzzük.

4. A rákfarkakat a levesbe tesszük, és átmelegítjük benne, de már nem főzzük. A levest sóval és borssal ízesítjük, tálalás előtt az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Leves folyami rákkal és báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 750 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Leves folyami rákkal és báránnyal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár