Töltött galamb
Pichones rellenos



Elkészítés:
1. A galambokat megmossuk, megszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A belsőségeiket megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megpirítjuk.
2. A fokhagymát belekeverjük, és kis ideig sütjük. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sonkát, a tojást és a tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.
3. Megtöltjük vele a galambokat, a nyílást konyhai cérnával bevarrjuk.
4. A galambokat 2-2 szelet szalonnával körültekerjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a galambokat beletesszük, és az előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 25 percig sütjük őket.