Töltött galamb

Pichones rellenos

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött galamb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész galamb
10 dkg kockára vágott serrano sonka
2 db keményre főzött tojás
8 szelet zsíros, vékonyra szeletelt szalonna
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szelet szikkadt fehérkenyér
1 késhegynyi édes pirospaprika
igény szerint tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A formához:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A galambokat megmossuk, megszárogatjuk, sóval és borssal bedörzsöljük. A belsőségeiket megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a felforrósított olívaolajon megpirítjuk.

2. A fokhagymát belekeverjük, és kis ideig sütjük. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sonkát, a tojást és a tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyeret, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.

3. Megtöltjük vele a galambokat, a nyílást konyhai cérnával bevarrjuk.

4. A galambokat 2-2 szelet szalonnával körültekerjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a galambokat beletesszük, és az előmelegített sütőben, 220 °C-on kb. 25 percig sütjük őket.

Töltött galamb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött galamb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj