Töltött fogoly andalúz módra

Perdices rellenas a la andaluza

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött fogoly andalúz módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db fogoly
10 dkg csíkokra vágott serrano sonka
10 dkg húsos, kockára vágott szalonna
4 db natúr lében, apróra vágott szardellafilé
1 és ¼ dl száraz sherry
2 szelet kockára vágott fehérkenyér
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 db érett, hámozott paradicsom
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 db kimagozott, darabolt zöld húsú paprika
2 és fél dl húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A foglyok zsigereit kivesszük, megmossuk, és jól leszárogatjuk. A belsőségeket apróra vágjuk. A sonkával, a szalonnával, a szardellával, a fehér kenyérrel és a petrezselyemmel elkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük. A keveréket a foglyokba töltjük, a nyílást fogvájóval lezárjuk.

2. A kockára vágott paradicsomot, a sárgarépát és a paprikát tűzálló tálba tesszük, a töltött foglyokat ráfektetjük. A levessel és a sherryvel leöntjük. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 1 órán át sütjük. Közben a foglyokat többször meglocsoljuk a levükkel. A formában tálaljuk. Sült burgonya illik hozzá.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Töltött fogoly andalúz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2630 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Töltött fogoly andalúz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
cikkek