Ensaimada

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Ensaimada
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 és fél dl tej
7 és fél dkg kristálycukor
1 teáskanál
2 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
20 dkg olvasztott sertészsír
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A tepsire:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A lisztet a cukorral és a sóval egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt a langyos tejben feloldjuk, és a mélyedésbe öntjük. Kevés liszttel megszórjuk, és 15 percig kelni hagyjuk.

2. Az olajat a tojásokkal elkeverjük, ezt is hozzáöntjük, és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

3. Ezután a tésztát átdagasztjuk, és lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Zsírral megkenjük, és a hosszabbik oldala felől feltekerjük. 60 percig pihentetjük, majd a rudat csiga alakban összetekerjük.

4. Kikent tepsire tesszük, és letakarva még egy éjszakán át kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 60 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A zsírral megkent kelt tésztából két rudat formázunk, összefonjuk őket, és utána tekerjük fel csigává, vagy több kisebb csigát készítünk a tésztából.
Ensaimada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1920 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Ensaimada
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár