Orosz saláta

Ensaladilla rusa

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orosz saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag majonéz
1 nagyobb főtt burgonya
1 kis doboz konzerv zöldbab
1 kis doboz konzerv zöldborsó
1 kis doboz konzerv sárgarépa
12 és fél dkg konzerv csiperkegomba

Elkészítés:

1. A burgonyát kis kockákra vágjuk.

2. A zöldségeket jól lecsepegtetjük. Az egészet egy salátástálba tesszük.

3. A majonézt a salátára öntjük, és jól összekeverjük.

Tálalásig hideg helyre tesszük, és lehetőleg minél előbb elfogyasztjuk.

Spanyolországban friss zöldségekből készítik. Ahogy minden házi majonézzel készült ételt, az ensaladilla rusát se tároljuk egy-két napnál tovább, addig is természetesen lehetőleg hűtőszekrényben.
A spanyol nyelvterületeken a nálunk francia salátaként ismert salátát hívják ensalada rusa-nak. A benne lévő zöldségek a helyi szokások szerint eltérhetnek.

Majonéz

Majonéz
3 dl olívaolaj
1 teáskanál borecet vagy
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint

1. Felütjük a tojásokat. A tojássárgáját habverővel vagy mixerrel jó felverjük (1. kép).

2. Néhány csepp citromlét vagy ecetet adunk hozzá (2. kép).

3. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban folyamatosan keverve beleöntjük (3. kép).

4. Ha a majonéz besűrűsödött, sóval és ecettel vagy citromlével ízesítjük.

Orosz saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8871 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Orosz saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
tippek, fortélyok