Orosz saláta
Ensaladilla rusa
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A burgonyát kis kockákra vágjuk.
2. A zöldségeket jól lecsepegtetjük. Az egészet egy salátástálba tesszük.
3. A majonézt a salátára öntjük, és jól összekeverjük.
Tálalásig hideg helyre tesszük, és lehetőleg minél előbb elfogyasztjuk.
Spanyolországban friss zöldségekből készítik. Ahogy minden házi majonézzel készült ételt, az ensaladilla rusát se tároljuk egy-két napnál tovább, addig is természetesen lehetőleg hűtőszekrényben.
A spanyol nyelvterületeken a nálunk francia salátaként ismert salátát hívják ensalada rusa-nak. A benne lévő zöldségek a helyi szokások szerint eltérhetnek.
Majonéz
1. Felütjük a tojásokat. A tojássárgáját habverővel vagy mixerrel jó felverjük (1. kép).
2. Néhány csepp citromlét vagy ecetet adunk hozzá (2. kép).
3. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban folyamatosan keverve beleöntjük (3. kép).
4. Ha a majonéz besűrűsödött, sóval és ecettel vagy citromlével ízesítjük.