Bika- vagy ökörfarok aszalt szilvával

Rabo de toro con ciruelas pasas

| Fehérborral párolt ököruszály receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Bika- vagy ökörfarok aszalt szilvával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott aszalt szilva
100 dkg bikafarok
vagy
100 dkg ökörfarok
1 teáskanál
2 szem szegfűszeg
1 és ¼ dl olívaolaj
12 dkg húsos, kockára vágott szalonna
2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
5 dkg fenyőmag
2 szál karikára vágott sárgarépa
1 szál kakukkfű
1 szál oregánó
1 szál petrezselyem
1 késhegynyi fahéj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A megforgatáshoz:
szükség szerint liszt

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát egy éjszakára vízbe áztatjuk. A bikafarkat megmossuk. Egy fazékban hideg vízzel, a szegfűszeggel és a babérlevéllel megtűzdelt vöröshagymával, és 1 teáskanál sóval feltesszük, és felforraljuk.

2. Kb. 60 percig főzzük, közben többször lemerjük róla a habot. Ezután kivesszük, és jól lecsepegtetjük. A darabokat szárazra itatjuk, sóval és borssal fűszerezzük, és lisztben megforgatjuk.

3. Az olívaolajat tárolóedényben felforrósítjuk, és a húst jól megpirítjuk benne. Kivesszük az edényből, és félretesszük. A pecsenyelében a szalonnát, a vöröshagymát, a fokhagymát és a sárgarépát megpirítjuk. A zöld fűszereket, a fahéjat és a szerecsendiót hozzáadjuk, és a borral leöntjük.

4. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi az összes hozzávalót. Közepes lángon kb. 60 percig főzzük.

5. A főzési idő vége előtt kevéssel belekeverjük a lecsepegtetett aszalt szilvát és a fenyőmagot, végül sóval és borssal ízesítjük.

Bika- vagy ökörfarok aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Bika- vagy ökörfarok aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
könyvek