Kacsa jerezi módra

Pato a la jerezana

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kacsa jerezi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 200 dkg-os, konyhakész kacsa
15 dkg húsos, csíkokra vágott szalonna
20 dkg kimagozott zöld olívabogyó
1 és ¼ dl sherry
2 szem szegfűszeg
1 csokor zöldfűszer
4 evőkanál olívaolaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szál karikára vágott sárgarépa
2 db érett, hámozott paradicsom
2 és fél dl húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kacsát megmossuk, szárazra itatjuk és adagokra bontjuk. Sóval és borssal erősen bedörzsöljük. Az olívaolajat párolóedényben felforrósítjuk, és a kacsadarabokat minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk benne. A húsokat kivesszük és félretesszük.

2. A visszamaradt olajon a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. A sárgarépát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük vele. A kockára vágott paradicsomot és az olajbogyót hozzákeverjük, a levessel felöntjük, és hozzáadjuk a fűszercsokrot (például: petrezselyem, kakukkfű, oregánó, babérlevél) és a szegfűszeget. Felforraljuk, majd visszatesszük bele a kacsadarabokat. Fedő alatt kb. 45 percig pároljuk.

3. 5 perccel a főzési idő vége előtt belekeverjük a sherryt, és a mártást sóval és borssal ízesítjük.

Száraz rozé illik hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Kacsa jerezi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Kacsa jerezi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
cikkek