Zöldséges egytálétel káposztával

Sopes Mallorquines

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges egytálétel káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldbab
½ fej karfiol
25 dkg zöld spárga
2 db zsenge articsóka
1 kis fej káposzta
vagy
1 kis fej kelkáposzta
10 dl víz
½ teáskanál édes pirospaprika
25 dkg szikkadt, vékonyra szeletelt fehérkenyér
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
½ teáskanál csípős pirospaprika
2 db hámozott, kockára vágott paradicsom
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A káposztát, az articsókát, a spárgát, a karfiolt és a zöldbabot megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.

2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A zöldségeket hozzáadjuk, a vízzel leöntjük, és sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük. Felforraljuk, és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.

3. A kenyérszeletekkel kibélelünk egy agyagedényt. A zöldséget kanállal elosztjuk rajta, és leöntjük a levével, 5 percre előmelegített sütőbe tesszük, hogy a kenyér beszívhassa a nedvességet. A formában tálaljuk.

Zöldséges egytálétel káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Zöldséges egytálétel káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
hírlevél