Zöldséges egytálétel káposztával
Sopes Mallorquines
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A káposztát, az articsókát, a spárgát, a karfiolt és a zöldbabot megtisztítjuk, apróra daraboljuk, a karfiolt rózsáira szedjük.
2. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A zöldségeket hozzáadjuk, a vízzel leöntjük, és sóval, borssal, pirospaprikával és petrezselyemmel fűszerezzük. Felforraljuk, és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
3. A kenyérszeletekkel kibélelünk egy agyagedényt. A zöldséget kanállal elosztjuk rajta, és leöntjük a levével, 5 percre előmelegített sütőbe tesszük, hogy a kenyér beszívhassa a nedvességet. A formában tálaljuk.