Bárány mór módra

Cordero a la moruna

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bárány mór módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál sherry
1 evőkanál durvára tört mandula
100 dkg báránylapocka
vagy
100 dkg báránycomb
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt római kömény
1 dl olívaolaj
2 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
5 dl húsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A báránylapockát megmossuk és szárazra itatjuk. Sóval, borssal, fahéjjal és római köménnyel jó erősen bedörzsöljük.

2. Az olívaolajat párolóedényben felforrósítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne. A húst beletesszük, és minden oldalán jól megpirítjuk.

3. Ezután leöntjük a levessel, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen csak ellepje a húst. Közepes lángon kb. 60 percig fedő alatt pároljuk, szükség esetén még egy kis vizet öntünk rá.

4. A főzési idő vége előtt kevéssel hozzáadjuk a mazsolát és a mandulát, sóval és borssal ízesítjük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bárány mór módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Bárány mór módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
vegetáriánus ételek