Krokett serrano sonkával
Croquetas de jamón serrano



Elkészítés:
1. A sonkát nagyon vékony csíkokra vágjuk, 1 tojással és 1 tojássárgájával elkeverjük.
2. A vajat lábosban megolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, és világossárgára pirítjuk.
3. Folyamatosan keverve beleöntjük a tejet, felforraljuk, és kis lángon 10 percig főzzük, amíg sűrű besamelmártást kapunk.
4. Levesszük a tűzről, a sonkát belekeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
5. A maradék tojást a tojásfehérjével felverjük. Nedves kanállal darabokat szaggatunk a masszából, és krokettekké formázzuk őket.
6. Először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és adagonként kisütjük őket a zsiradékban. Konyhai papírtörlőn kissé lecsepegtetjük, és nagyon forrón tálaljuk.