Andalúziai gazpacho

Gazpacho Andaluz

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Andalúziai gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 gerezd fokhagyma
1 db kimagozott, apróra vágott zöld húsú paprika
1 db hámozott, kimagozott kígyóuborka
50 dkg érett, hámozott paradicsom
2 szelet fehérkenyér
1 és ¼ dl olívaolaj
2 evőkanál borecet
vagy
2 evőkanál sherryecet
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint keményre főzött tojás
ízlés szerint kockára vágott sonka
ízlés szerint apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint kockára vágott fehérkenyér
ízlés szerint kocka paradicsom
ízlés szerint apróra vágott paprika

Elkészítés:

1. A fehér kenyeret durvára aprítjuk (1. kép), vízzel meglocsoljuk (2. kép), és legalább 30 percig állni hagyjuk.

2. A kimagozott, feldarabolt paradicsomot és uborkát (3. kép), a paprikát és a fokhagymát (4. kép) turmixgépbe tesszük (5. kép), utána a kenyeret, majd végül az olajat is hozzáadjuk, és az egészet pürésítjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy, a leves elérje a kívánt állagot. Ezután esetleg finom lyukú szűrőn áttörjük, sóval és ecettel ízesítjük.

3. A gazpachót legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegen tálaljuk. Hozzá tetszés szerint külön tálkában fehérkenyér-kockákat, apróra vágott paprikát, vöröshagymát, sonkakockákat vagy apróra vágott kemény tojást adunk, amelyekből mindenki keverhet a levesébe.

Andalúziai gazpacho Andalúziai gazpacho Andalúziai gazpacho Andalúziai gazpacho Andalúziai gazpacho
Andalúziai gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Andalúziai gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista