Murciai haltál

Caldero murciano

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Murciai haltál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg halaprólék
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
15 dl víz
1 és ¼ dl olívaolaj
5 szem fekete bors
1 csokor leveszöldség
2 db szárított csípős paprika
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halaprólékot az olívaolaj felében megpirítjuk. 1,5 l vízzel leöntjük, sóval, egész borssal és babérlevéllel ízesítjük, és beletesszük a leveszöldséget. 30 percig főzzük, majd a levest leszűrjük, és félretesszük.

2. A maradék olívaolajat felforrósítjuk, a darabolt halat (például sziklahal, vörös márna, tengeri pér, aranydurbincs) megpirítjuk benne. A paprikát a fokhagymával és kevés sóval mozsárban összetörjük, és a halhoz adva kis ideig együtt sütjük vele. A levessel felöntjük, majd belekeverjük a paradicsomot. Gyenge tűzön fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.

3. A halat kivesszük a léből, és melegen tartjuk. A levét szűrőn áttörjük, visszatesszük az edénybe, és hozzáadjuk a rizst. 20 perc alatt megfőzzük, szükség esetén még öntünk hozzá vizet. Első fogásként a rizst, majd a halat tálaljuk aliolival.

Alioli

Alioli
1.25-2.5 dl olívaolaj
3 nagyobb gerezd édes fokhagyma
0.25-0.5 teáskanál
ízlés szerint citromlé

1. A frissen meghámozott fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) a sóval mozsárban homogén péppé zúzzuk (2. kép).

2. Ezután az olívaolajat először cseppenként, majd vékony sugárban (3. kép), állandóan keverve beledolgozzuk. amíg sűrű krémet nem kapunk.

3. Ízlés szerint néhány csepp citromlével ízesíthetjük.

Murciai haltál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Murciai haltál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
twitter