Tepsis lepény nyári zöldségekkel
Coca amb trempó



Elkészítés:
A paprikát, a vöröshagymás és a kockára vágott paradicsomot elosztjuk a tésztán. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, és sütés előtt olívaolajjal meglocsoljuk. Az alrecept szerint sütjük.
Tepsis lepény

1. Az élesztőt egy csipet cukorral kevés langyos vízben elkeverjük. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős vizet.
2. Liszttel megszórjuk, és 15 percig állni hagyjuk.
3. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, a fehérbort és a vizet, és az egészet sima tésztává dagasztjuk.
4. A tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán négyszögletesre nyújtjuk, és egy kikent tepsit kibélelünk vele. Villával vagy sodrófával beszurkáljuk, és újból kelni hagyjuk.
A coca összes változatát a feltétek rárakása után előmelegített sütőben, 200 °C-on 25-30 percig sütik.