Tepsis lepény nyári zöldségekkel

Coca amb trempó

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tepsis lepény nyári zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag kelt tészta
A feltéthez:
50 dkg csíkokra vágott zöld húsú paprika
50 dkg apróra vágott vöröshagyma
50 dkg érett, hámozott paradicsom
3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A paprikát, a vöröshagymás és a kockára vágott paradicsomot elosztjuk a tésztán. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, és sütés előtt olívaolajjal meglocsoljuk. Az alrecept szerint sütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Tepsis lepény

Tepsis lepény
A munkafelületre::
igény szerint liszt
A tepsire::
igény szerint zsiradék
A tésztához::
2 evőkanál fehérbor
50 dkg liszt
2.5 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál
2 dkg friss élesztő
1 csipet kristálycukor

1. Az élesztőt egy csipet cukorral kevés langyos vízben elkeverjük. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük az élesztős vizet.

2. Liszttel megszórjuk, és 15 percig állni hagyjuk.

3. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, a fehérbort és a vizet, és az egészet sima tésztává dagasztjuk.

4. A tésztát meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán négyszögletesre nyújtjuk, és egy kikent tepsit kibélelünk vele. Villával vagy sodrófával beszurkáljuk, és újból kelni hagyjuk.

A coca összes változatát a feltétek rárakása után előmelegített sütőben, 200 °C-on 25-30 percig sütik.

Tepsis lepény nyári zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Tepsis lepény nyári zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
recepttár