Aranydurbincs sóköntösben

Dorada a la sal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Aranydurbincs sóköntösben
Eljárások: filézés, préselés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os aranydurbincs
200 dkg durva szemcséjű tengeri só
½ db citrom leve
½ csokor petrezselyem
néhány szál kakukkfű
vagy
néhány szál rozmaring
ízlés szerint bors
A formához:
szükség szerint olaj

Elkészítés:

1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, borssal fűszerezzük, és a hasüregét meglocsoljuk citromlével. A zöld fűszereket a halba tesszük.

2. A tengeri só harmadát egy tűzálló, kikent formába szórjuk. A halat rátesszük, és a maradék sót elsimítva rajta, befedjük. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.

3. A sóréteget óvatosan feltörjük, a sódarabokat eltávolítjuk. A hal tetejének bőrét lehúzzuk, és a hal húsát leválasztjuk a szálkákról. A gerincét eltávolítjuk, és a maradék húst is leszedjük a bőrről. Aiolival tálaljuk.

Aioli

Aioli
2 nagyobb tojássárgája
6 gerezd tisztított, zúzott fokhagyma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

1. A fokhagymát mozsárban vagy fokhagymaprésben összezúzzuk. Egy tálban összedolgozzuk a tojássárgájával meg az ecettel.

2. Az olajat folyamatos kevergetés mellett, vékony sugárban csorgatjuk hozzá (akárcsak a sima majonéznél), és sima, bársonyos mártássá keverjük.

3. Sózzuk, borsozzuk és a tetejére csepegtetjük a citromlét.

Aranydurbincs sóköntösben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1634 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Aranydurbincs sóköntösben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
bevásárlólista