Marinírozott máj

Carajacas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marinírozott máj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 és ¼ dl olívaolaj
1 és ¼ dl borecet
4 szelet 20 dkg-os marhamáj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál csípős pirospaprika
½ teáskanál oregánó
½ teáskanál kakukkfű
1 késhegynyi római kömény
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A pácléhez a fokhagymát a turmixgépben petrezselyemmel és sóval összetörjük. Apránként belekeverjük az olívaolajat, az ecetet, a pirospaprikát, az oregánót és a kakukkfüvet.

2. A májat megmossuk, szárazra itatjuk, és porcelán-vagy üvegtálba tesszük. A páclével leöntjük, és többször megforgatjuk benne. Egy éjszakán át letakarva a hűtőszekrényben pácoljuk.

3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és a májszeleteket mindkét oldalukon megsütjük benne. A kész májakat kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A pácot a pecsenyelével felforraljuk, kissé besűrítjük. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük. A májat a mártással tálaljuk. Főtt burgonyát kínálunk mellé.

Marinírozott máj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
Marinírozott máj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol kulinária Spanyol kulinária
(Vince Kiadó, 2010)

Spanyolországot sokan szeretik napos tájai és fehér strandjai miatt, az ország azonban szenved is e szeretet miatt. A klisék mindig elszigetelt falatkákra korlátozzák a valóságot, ami a spanyol kultúrára ugyanúgy érvényes, mint az... bővebben...
vegetáriánus ételek