Marinírozott máj
Carajacas



Elkészítés:
1. A pácléhez a fokhagymát a turmixgépben petrezselyemmel és sóval összetörjük. Apránként belekeverjük az olívaolajat, az ecetet, a pirospaprikát, az oregánót és a kakukkfüvet.
2. A májat megmossuk, szárazra itatjuk, és porcelán-vagy üvegtálba tesszük. A páclével leöntjük, és többször megforgatjuk benne. Egy éjszakán át letakarva a hűtőszekrényben pácoljuk.
3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és a májszeleteket mindkét oldalukon megsütjük benne. A kész májakat kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A pácot a pecsenyelével felforraljuk, kissé besűrítjük. Sóval, borssal és római köménnyel ízesítjük. A májat a mártással tálaljuk. Főtt burgonyát kínálunk mellé.